ABAX Talents - Isak Nyholm

-
Trettonåriga framtidslöftet från Sala blir uttagen till sponsorprogrammet ABAX Talents. Isak Nyholm får nu ökade möjligheter att satsa på sitt långsiktiga mål – att bli bäst i världen.

Isak Nyholm är det unga stjärnskottet på parapingis-himlen. Redan vid 13-års-ålder har han tävlat och besegrat några av de högst rankade seniorerna – vilket har resulterat i en plats i juniorlandslaget.

-          Några av mina senaste framgångar är bronsmedalj i både singel och dubbel i seniorklassen på SM i Helsingborg. Kommande handlar satsningen om att göra internationell debut och spela mot de bäst rankade seniorerna. Tack vare ABAX Talants får jag större möjligheter att resa på tävlingar och träna mot andra parapingis-spelare, säger Isak Nyholm.

Isak ska snart göra internationell debut och hans tydliga målsättning är att bli bäst i världen. Om två år hägrar Paralympics, som den då 16 åriga Isak har stor möjlighet att knipa en tävlingsplats till – som en av de yngsta någonsin.

-          Får jag fortsätta utvecklas och möta tufft motstånd hoppas jag på att bli uttagen till Paralympics. Men det är en lång bit kvar och jag är ju inte så gammal heller. Men det vore ju en dröm.