ABAX Talents - Albin Olofsson

-
Västerås stora brottartalang blir utvald till ABAX Talents. Albin Olofsson siktar på EM och VM efter sommaren.

Albin Olofsson har haft en snabb utvecklingskurva de senaste åren och kan sedan förra året titulera sig nordisk- och svensk mästare i junior- och ungdomsklassen i brottning. Men han rankar sin främsta merit som 5:a i J-VM 2017 där motståndet var extremt tufft. Målsättning under året är att skörda framgångar i J-VM och J-EM som avgörs i augusti och september.

-       Jag var ganska länge även aktiv i fotboll, men tillslut blev det brottningen som fick min fulla uppmärksamhet. Det är inget jag ångrar och nu satsar jag helhjärtat på att bli bäst i brottning.

-       Jag är väldigt glad för stödet från ABAX. Nu får jag större möjligheter att åka på läger och fokusera på brottningen, säger Albin Olofsson.

Albin är otroligt målmedveten och tränar långsiktigt och seriöst för att bli bäst – i Sverige och internationellt. Hemma i Västerås är den framgångsrike Albin en förebild för de yngre brottarna - som han gärna hjälper och stöttar så mycket han kan mellan sina tuffa träningspass nere i brottarlokalen.

-       I sommar ska jag vara med och leda ett brottarläger för de minsta brottarna. Jag ser verkligen fram emot det och tycker det ska bli riktigt roligt, avslutar Albin.