Biltjuv tagen på bar gärning!

-
Bilstölderna har ökat i Sverige. Men det är inte alla bilar som försvinner. Tidigt i morse kunde polisen med hjälp av GPS-utrustning spåra en stulen bil – och fånga tjuven i akten.
bilifart3

För Stockholmsföretaget Hansson och Hansson Rör AB blev torsdagen en dag man sent kommer att glömma.

Arbetsdagen han knappt börja förrän det oväntade skedde. På väg ut till ett jobb tidigt på morgonen stannade en av den anställda för att öppna en vägbom – då dök tjuven upp.- Han sprang mot den anställde, skrek och var oerhört hotfull, berättar Fredrik Hansson.

Och fortsätter: - Min kollega blev rädd och försökte fly platsen, då stal han bilen istället.

Polisen larmades och med hjälp av en GPS-utrustning i bilen kunde fordonet hittas.

- Vi kom på att vi hade en elektronisk körjournal från ABAX i bilen, så vi kunde spåra den och se vart den var, säger Björn Westerström VD för Hansson och Hansson Rör AB.

Tjuven han aldrig komma långt. Genom GPS-systemet kunde man se den aktuella positionen, som bara var någon mil bort. Polisen tillkallades till platsen och fann bilen – med tjuven i.

- Det tog väl någon timme så hade de gripit honom och vi fick tillbaka våra grejer, så det blev väl ett bra slut på det hela säger Björn Westerström.

Förr var det mest lyxbilar och dyrare fordon som utrustades med GPS-spårning. Men i dag blir det allt vanligare att även personbilar och företagsbilar använder sig av sådan teknologi. Den främsta anledningen till att GPS-system av den här typen monteras i yrkesbilar är att de används som elektronisk körjournal. Marknaden för elektroniskt körjournal har exploderat de senaste åren. Något som underlättar polisens arbete.

För mer information kontakta Mathias Eliasson, mobil 0769-489 659, e-post mae@abax.no